Forums generalsekreterare slutar – blir chef på Mind

14 februari 2023

Forums generalsekreterare Maria Alsander har efter drygt 15 år i organisationen valt att sluta för att bli chef för Minds stödverksamheter. Maria har varit oerhört viktig för Forum och Forums verksamhet Volontärbyrån och vi kan inte nog tacka henne för hennes bidrag till oss som organisation och till civilsamhällets plats i demokratin och välfärden.

”Det har varit fantastiska år på Forum och Volontärbyrån, och en ynnest att få arbeta för att civilsamhället och den idéburna organiseringen ska ha de bästa förutsättningarna. Det är verkligen med visst vemod jag lämnar en mycket fin organisation och otroligt kompetenta och fantastiska medarbetare, men nu är det dags att låta nya krafter ta över. Jag vill rikta ett varmt tack till alla medlemmar, styrelseledamöter, medarbetare och samarbetspartners och alla som deltagit i Forums och Volontärbyråns olika sammanhang genom åren. Jag ser nu fram emot att få bidra till organisationen Mind, eftersom frågor om psykisk ohälsa ligger mig varmt om hjärtat. Jag vill ge mina varmaste lyckönskningar till Anna Bergkvist som tillträder som interim kanslichef för Forum och Anna Snell som blir t.f. verksamhetsledare för Volontärbyrån och Ideella jobb.”, säger Maria Alsander.

Hannah Kroksson, Forums ordförande:

”Jag vill verkligen tacka Maria för hennes år i Forum! Det har varit ett stort och långt arbete som betytt mycket för både Forum, våra medlemmar men också utvecklingen i civilsamhället som stort. Stort tack, lycka till och ett fortsatt spännande och roligt arbete, önskar jag och hela Forums styrelse.”