Sök praktikplats på Forum HT 2023

9 juni 2023

Är du nyfiken på att arbeta med civilsamhällsfrågor och intressepolitisk påverkan på en dynamisk och spännande arbetsplats? Sök då praktik hos oss på Forum!

Forum är en nationell paraplyorganisation som på olika sätt arbetar för civilsamhället och idéburen sektor. Tillsammans representerar vi en mängd ideella medlemsorganisationer verksamma inom en bred uppsättning områden. Det handlar om alltifrån kvinnojoursverksamhet, missbruksvård till folkbildning och mänskliga rättigheter.

Under flera år har vi bedrivit praktikprogram för studenter och nu söker vi dig som vill praktisera under höstterminen 2023. Hos oss får du en spännande praktikplats med insyn i flera organisationers arbete, med ett tydligt fokus på civilsamhällets bidrag till demokratin, välfärden och arbetsmarknaden.

Du kommer få arbeta med både administrativa och analyserande uppgifter. Dessa kan till exempel innefatta påverkansarbete, opinionsbildning, kunskapsspridning och omvärldsbevakning. Då civilsamhället täcker en mängd branscher finns det goda möjligheter för oss att tillgodose praktikanters olika bakgrunder, kunskaper och kompetenser.

 

Information om praktiken

När: HT-23. Vi ser helst att du vill praktisera hela terminen (20 veckor)
Var: Klara Södra Kyrkogata 1, Stockholm
Ersättning: Praktiken är obetald
Ansökan: Skicka CV och personligt brev till anton.alsander@socialforum.se. Skriv PRAKTIKANSÖKAN i ämnesraden.
Deadline: Vi intervjuar fortlöpande.

 

Vem är du?

 

Vi söker dig som:

  • är i slutfasen av dina studier vid universitet/ högskola med samhällsvetenskaplig inriktning. Beroende på organisation tar vi emot studenter inom allt ifrån statsvetenskap, juridik, ekonomi, socionomutbildningen, personalvetare eller liknande.
  • är nyfiken, driven och vill få möjlighet att forma din egen praktikperiod
  • har ett brett samhällsintresse och gärna ett intresse för civilsamhällesfrågor

 

Det är särskilt meriterande om du: 

  • har engagerat dig ideellt i någon form
  • studerar på master- eller magisternivå
  • har goda kunskaper i Officepaketet

 

Skicka din fråga om praktikplatsen eller rekryteringsprocessen till anton.alsander@socialforum.se