Forum söker samhällspolitisk samordnare

10 april 2024

Är du en engagerad person med stark tro på civilsamhällets kraft att bidra till en positiv samhällsutveckling? Är du dessutom relativt nyexaminerad från högskola/universitet, bra på att kommunicera i tal och skrift samt uppskattar en bred variation av arbetsuppgifter? Nu söker Forum en samordnare till vårt samhällspolitiska arbete.

I rollen som samordnare arbetar du nära vår generalsekreterare och resten av teamet och har en nyckelroll i att stärka och samordna vårt samhällspolitiska arbete. Du tar dig an allt ifrån medlemskontakter och administration till intressepolitiskt påverkansarbete och kommunikation. Tjänsten kräver din närvaro på kontoret i Stockholm ofta, men givetvis går det också att jobba enstaka dagar och tillfällen på distans. Resor i tjänsten kan förekomma, främst inom landet. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Exempel på ansvarsområden:

  • medlemsmöten och Representantskap (Forums årsmöte) tillsammans med generalsekreterare
  • ansökan om årliga statsbidrag till Socialstyrelsen och övergripande redovisning tillsammans med generalsekreterare
  • att svara på remisser, skriva debattartiklar och rapporter tillsammans med generalsekreterare och ordförande som stärker våra medlemmars röst.
  • medlemskontakter och kanslimejl
  • uppdateringar på webb och i sociala medier, och bistår i arbete med sociala medier för verksamheten Ideella jobb så att nyhetsflöde och kommunikation alltid är aktuell och relevant
  • att leda och koordinera projekt så som Årets initiativ och Morgonforum, samt deltar i andra projekt inom ramen för vår verksamhet, exempelvis arbete med antirasism.

Vi är ett litet kansli och arbetsuppgifter inom andra projekt eller delar av verksamheten kan också förekomma.

Läs mer om tjänsten och ansök här.