Forum m.fl.: ”Etniska organisationer stärker delaktigheten och erbjuder vägar in i Sverige”

16 augusti 2023

Liberalerna vill stoppa offentliga medel till etniska organisationer. Men de etniska föreningarna stärker integrationen och bidrar till ökad delaktighet i samhället, detta skriver Forum tillsammans med LSU och SIOS. 

Liberalernas partiledare Johan Pehrson säger till TT att Liberalerna vill stoppa statliga bidrag till etniska föreningar. Och att partiet har för avsikt att driva frågan i höstens budgetförhandlingar med de andra Tidö-partierna. Anledningen är att Liberalerna vill satsa brett på integration och ”försvåra för föreningar som spär på etniska konflikter eller ägnar sig åt propaganda”. Men att ta bort bidragen till etniska organisationer förbättrar inte integrationen eller minskar risken för konflikter – tvärtom riskerar det i stället att bekräfta den djupt illiberala visionen om assimilation och monokultur som genomsyrar delar av regeringsunderlaget.

Forums ordförande Hannah Kroksson markerar mot utspelet tillsammans med Noura Berrouba, ordförande, Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer (LSU) och Hulya Gursac Sinemli, Samarbetsorgan för etniska organisationer (SIOS).

För att läsa hela debattartikeln, följ länken nedan:

https://www.svd.se/a/xgE3ml/populism-nar-l-vill-stoppa-bidrag-till-etniska-foreningar-skriver-debattorer