Årets initiativpris till Volontärbyrån

3 maj 2004
Volontärbyråns grundare, Amelie Silfverstolpe, tilldelades igår årets ”Initiativpris”. Priset delades ut på den 3 maj på den årliga stipendiegalan ”Vardagens hjältar” som arrangeras på Grand Hotel i Stockholm, för sjätte året i rad. ”Vardagens hjältar” arrangeras av Stiftelsen Respekt för att ”lyfta fram personer och organisationer som med knappa medel men med ett stort hjärta och engagemang gör en ovärderlig insats för samhället”.

Amelie Silfverstolpe kommenterar priset:

-Det känns fantastiskt roligt att få pris för Volontärbyrån eftersom alla de tusentals volontärer vi förmedlar till frivilligorganisationerna är vardagshjältar i sig! Vi tror att man mår bra av att engagera sig för saker man tror på och att engagemangets positiva kraft både kommer volontärerna och dem de möter, organisationerna och samhället i stort till godo, säger Amelie Silfverstolpe, grundare av Volontärbyrån.

– Genom att förmedla volontärer till Nattvandrarna, Brottsofferjouren, Xist, Tjejzonen och hundratals andra bra organisationer hoppas vi att vi bidrar till ett bättre samhälle med mindre våld, rasism och kriminalitet och istället fler glada människor.

– Jag är såklart både stolt och glad men vill också betona att det aldrig hade varit möjligt utan all den hjälp jag har fått av andra engagerade personer och då vill jag speciellt tacka Stockholms stad för deras stöd och reklambyrån Cabesa samt webbyrån Wennergren&Persson som hjälpt till att bygga webbplatsen utan att ta betalt och såklart alla de som sökt volontäruppdrag via Volontärbyråns webbplats, det är de som är hjältarna.


Om Volontärbyrån
Volontärbyrån förmedlar kontakt mellan volontärer och frivilligorganisationer. Syftet är att kanalisera människors engagemang till frivilligorganisationerna och hjälpa dem att ta tillvara på volontärerna i sin verksamhet.

Innan Volontärbyrån bildades i september 2003 fanns det ingen kanal som kunde förmedla kontakt mellan volontärer och den stora mängd frivilligorganisationer som finns. Genom Volontärbyråns webbplats kan man numera enkelt hitta ett passande uppdrag som matchar båda parters önskemål och behov. Idag över 200 aktuella uppdrag som organisationerna söker volontärer till.

Sedan starten har Volontärbyrån förmedlat mer än 2300 volontärkontakter till drygt 250 frivilligorganisationer, däribland Röda Korset, Makalösa Föräldrar, Cirkus Cirkör, Tjejzonen, Frivillig Väntjänst, Hammarby IF, Brottsofferjouren och Fryshuset. Uppdragen de behöver hjälp med varierar från läxläsning och telefonjour till styrelseuppdrag, IT-stöd, flyktingguider och evenemangshjälp.

70 % av de förmedlade volontärerna är mellan 18-35 år och de mest populära uppdragen är inriktade på barn & ungdomar, flyktingar och kvinnor.

Volontärbyrån drivs av Forum för Frivilligt Socialt Arbete i samverkan med Stockholms Stad. Det är en ideell verksamhet och gratis för volontärer och frivilligorganisationer.

Ta del av engagemangets positiva kraft på www.volontarbyran.org  
Mer om galan och priset kan du läsa på www.respekt.org  

Om du har frågor kan du ringa till Amelie Silfverstolpe på 08-24 14 00 eller 0708-345 645.