Årets initiativ 2022

29 september 2022

Har er organisation tagit fram ett nytt koncept, en ny produkt eller en ny typ av verksamhet som ni ser har fått (eller beräknas få) en samhällsförändrande effekt? Eller har ni kanske förändrat en redan befintlig verksamhet på ett innovativt sätt? Då har ni chansen att nominera detta till utmärkelsen Årets initiativ 2022.

Årets initiativ delas ut av Forum – idéburna organisationer med social inriktning. Det är en utmärkelse som tilldelas en ideell organisation som under de senaste åren tagit fram ett initiativ som bidrar till positiv samhällsutveckling. Vi vill uppmärksamma den viktiga roll som civilsamhället spelar i att genom sin innovationsförmåga bidra till att förbättra vårt samhälle. Vi vill inspirera till fortsatt innovativ samhällsförbättring. Årets initiativ sätter ljus på civilsamhällets bidrag till att bygga vår demokrati och vår välfärd.

Det här får det vinnande initiativet
Organisationen som tilldelas utmärkelsen välkomnas att presentera sin innovation under ett seminarium under vecka 49. Detta sker inom ramen för Forums verksamhet. Det vinnande initiativet får även presentkort på fika, för att tillsammans inom organisationen ges möjlighet att fira.

Nominering
Vi söker en partipolitiskt obunden ideell organisation/förening inom Sveriges civilsamhälle som under de senaste åren tagit fram ett nytänkande initiativ som har en betydelsefull roll för att förändra samhället till det bättre och/eller utvecklat en befintlig verksamhet/funktion på ett innovativt sätt.

Juryn kommer att bedöma graden av innovation, vilka effekter som har uppnåtts och vilka de förväntade resultaten är samt hur långsiktigt hållbart initiativet är.

Nominera till Årets initiativ 2022 här.

Juryn för Årets initiativ 2022 består av Truls Neubeck (Growth Hub, Rädda Barnen), Maria Alsander (Forum), Arne Ljungelin (Synskadades riksförbund, vinnare av utmärkelsen 2021) och Malin Lindberg (Luleå Tekniska Universitet).

Årets initiativ 2022 genomförs med bidrag från Fremia och Stiftelsen Kungl. Patriotiska Sällskapets Understödsfond.

För mer information, kontakta:
Anton Alsander
Forum
072-547 45 66
anton.alsander@socialforum.se