23 maj: morgonforum om antisemitism och islamofobi

17 maj 2024

Varmt välkommen till ett Morgonforum om antisemitism och islamofobi. Ett samtal om vad vi kan göra för att motverka att minoriteter ställs mot varandra i Sverige.

Civilsamhällets organisationer spelar en avgörande roll i att bekämpa rasistiska strukturer och stärka möjligheterna för öppenhet och inkludering. Detta sker när föreningar och trossamfund bidrar till försvaret för alla människors lika värde och rätt, och när de synliggör och motverkar ojämlikheter mellan majoritets- och minoritetsgrupper i samhället.

Samtidigt ser vi hur organisationer och deras medlemmar och målgrupper ställs mot varandra. Ett aktuellt exempel på detta är hur olika intressegrupper aktivt använder rasistiska mål och metoder för olika syften.

På detta webbinarium får vi möjlighet att dyka djupare i hur antisemitism och islamofobi växelverkar. Hur kan vi navigera som antirasistiska aktörer? Vem är det egentligen som tjänar på religiösa och etniska motsättningar? Och hur kan civilsamhället bygga hållbar solidaritet?

Om deltagarna

Medverkar på webbinariet gör Anna Waara (Ibn Rushd Studieförbund); Isak Gerson (Kommittén mot antimuslimsk rasism), Liam Sallmander (Tillsammans för Sverige, Fryshuset) och Abir Al-Sahlani (Europaparlamentariker, Centerpartiet). Webbinariet modereras av Abdi Hassan (Civil Rights Defenders).

Anmäl dig här.